Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Kazachstan / Een vakantie in Kazachstan
« Laatste bericht door Saul Gepost op 28 juni 2018, 09:35:53 »
Ik snap niet dat er een onderwerp is over Kazachstan. In mijn beleving is Kazachstan een land met veel ellende en oorlog. Verbeter mij aub als dit niet zo is, maar als ik aan Kazachstan denk, dan denk ik zeker niet aan een ontspannen vakantie in een mooie rustige omgeving.

Is er sowieso wel een vakantie te vieren in Kazachstan? Ik heb het ook nog nooit bij een reisorganisatie in de boekjes zien staan.
2
Griekenland / Hardlopen op Kreta
« Laatste bericht door Saul Gepost op 28 juni 2018, 07:57:45 »
Ik ben op vakantie in Agia Pelegia en het valt mij op dat mensen hier niet hardlopen. Het lijkt mij ook bijzonder lastig door alle heuvels die genomen moeten worden.

Is hardlopen minder populair op deze warme eilanden met allerlei heuvels of sporten zij elders? Ben ik benieuwd naar!
3
Griekenland / Donkere plekken in de zee bij Ligeria beach Kreta
« Laatste bericht door Saul Gepost op 27 juni 2018, 13:13:21 »
Nadat ik de kiezelstranden van Ligeria beach had getrotseerd en lekker in de zee aan het zwemmen was ontdekte ik zwarte plekken in de zeebodem. Als ik boven deze plekken zwom was het water kouder dan op andere plekken.

Zijn deze zwarte plekken gevaarlijk en hoe is het te verklaren dat deze plekken kouder zijn dan de rest van het zeewater? Een meter opzij was het zeewater meerdere graden warmer.
4
Algemene discussie / Re: Hotel, appartement, tent of caravan?
« Laatste bericht door Loren Gepost op 24 juni 2018, 07:09:10 »
Ik zit graag in een hotel.
Deze vakantie zat ik in een hotel halverwege een berg, om naar het strand te gaan moest ik helemaal naar beneden en om de bus te nemen moest ik helemaal naar boven. Dat zijn allebei verschrikkelijk zware klimbeurten want de berg is heel erg stijl.

Ook al zat ik in een duur hotel, ook de omgeving van het hotel is zeer belangrijk. Ik zal niet snel nog een keer een reis boeken naar een hotel die halverwege een schuine berg zit.
5
Algemene discussie / Mag ik met slippers een vliegtuig in?
« Laatste bericht door Loren Gepost op 24 juni 2018, 07:02:38 »
Ik heb een heerlijke vakantie gehad maar mijn schoenen ruiken verschrikkelijk omdat ik meerdere keren ermee in de zee ben geweest.
Ik overweeg om mijn schoenen weg te gooien maar ik heb geen tijd meer om nieuwe schoenen te kopen voordat ik mijn vliegtuig terug naar Nederland neem.

Mag ik slippers dragen in een vliegtuig?
6
Griekenland / Re: Minimum loon bewoner Kos
« Laatste bericht door Annemieke Gepost op 21 juni 2018, 07:43:55 »
Het gemiddelde loon van de Grieken ligt 25% lager dan in Nederland. Veel boodschappen zijn echter minder duur dan in Nederland.
Elektronica is aanzienlijk duurder in Griekenland dus doordat ze minder salaris hebben en de elektronica duurder is zijn de Grieken minder op elektronica gefocust zoals wij Nederlanders zijn.
7
Griekenland / Re: Kreta: is het kraanwater drinkbaar?
« Laatste bericht door Annemieke Gepost op 21 juni 2018, 07:02:18 »
Het leidingwater op Kreta is drinkbaar maar kan een chloorsmaak hebben geven zij aan. Toch zie ik regelmatig bruine water uit de leiding in mijn hotel lopen en dat kan echt niet goed voor de gezondheid zijn.

Vanaf 22 cent koop je in een supermarkt een anderhalf liter fles water, dan weet je zeker dat je smakelijk en gezond drinkwater hebt.
8
Griekenland / Kreta: is het kraanwater drinkbaar?
« Laatste bericht door Saul Gepost op 21 juni 2018, 06:53:14 »
Is het kraanwater op Kreta schoon genoeg om te drinken of moet ik flessen met water kopen?
9
Griekenland / Re: Geen rijbewijs en toch een auto huren op Kreta
« Laatste bericht door Saul Gepost op 21 juni 2018, 06:47:53 »
hoe hoog is de boete op Kreta voor het niet op zak hebben van een rijbewijs? Wij zitten namelijk in dezelfde situatie en wij willen echt een auto huren! Hoeveel problemen kunnen wij tegemoet zien op het moment dat we zonder fysiek aanwezig rijbewijs gaan rijden hier op Kreta?
10
Griekenland / Re: Is er in 30 jaar veel veranderd in Agios Nikolaos Kreta?
« Laatste bericht door Saul Gepost op 21 juni 2018, 06:02:26 »
De tijd heeft niet stil gestaan in Agios Nikolaos. Met name aan de boulevard zijn grotere en duurdere gebouwen en hotels neergezet. Het is allemaal niet meer zo kleinschalig als het 30 jaar geleden was. Het massa toerisme heeft zijn tol geƫist, ook van de bewoners van deze mooie havenstad. Het pittoreske is vervangen door groter, duurder en hogere gebouwen maar het blijft een leuke stad om een dagje te bezoeken.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10